هنگام درخواست ویزای اروپا، باید توجه داشته باشید که شرایط و هدف هر فردی که برای ویزای شینگن اقدام می کند با فرد دیگر متفاوت است. کشور های شینگن لیستی از اسناد و مدارک مورد نیاز را برای هر نوع هدف ورود به منطقه شینگن تنظیم کرده اند و این مدارک برای اقامت در هر یک از این کشور ها تقریبا یکسان است. این اسناد مورد نیاز خاص بر اساس وضعیت هر شخص فرق می کند و به شرح زیر است:
شخص شاغل و کارمند: مدارکی مانند صورت حساب بانکی شش ماهه اخیر، برگه مرخصی از کارفرما برای مدت سفر، فرم اظهارنامه مالیات بر درآمد و یا گواهی مالیات بر درآمد اختصاص داده شده به منبع حقوق را باید ارائه دهد.
شخص دارای شغل آزاد: مدارکی مانند کپی پروانه کسب، بیانیه بانکی شرکت از شش ماهه اخیر و بازده مالیات بر درآمد را نیاز دارند.
دانشجویان و دانش آموزان: مدارکی مانند اثبات ثبت نام، گواهی اشتغال به تحصیل و عدم داشتن هیچ گونه نامه اعتراضی از طرف دانشگاه یا مدرسه باید ارائه دهند.
بازنشستگان: این گروه نیازمند بیانیه بازنشستگی شش ماهه اخیر هستند.
چه کسانی به ویزای شینگن نیاز دارند؟
کلیه اتباع کشور های ثالث که با کشور های عضو شینگن برای آزادسازی ویزا به توافق نرسیده اند، باید قبل از ورود به اروپا ویزا تهیه نمایند. با وجود این که اتباع کشور های عضو شینگن برای ورود به کشور های عضو شینگن نیاز به ویزا ندارند، در اینجا کشور های دیگری وجود دارد که برای ورود به کشور های عضو شینگن نیاز به تهیه ویزا و انجام مصاحبه دارند تا بتوانند اجازه ورود به منطقه شینگن را کسب نمایند. از اتباع کشور هایی که برای ورود به منطقه شینگن نیاز به ویزا دارند می توان به ایران، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، آفریقای جنوبی، بحرین، تایلند، ترکیه، ترکمنستان، چین، سوریه، عراق، قطر، عربستان صعودی، کوبا، کویت، کامبوج و ... اشاره کرد.
در صورتی که اتباع کشور های ایران، افغانستان، عراق، نیجریه، پاکستان، سومالی، سریلانکا، غنا، اتیوپی، اریتره، کنگو و بنگلادش پرواز ترانزیت داشته باشند و ترانزیت آن ها در منطقه شینگن باشد، برای تغییر هواپیما در فرودگاه یکی از کشور های عضو شینگن نیاز به اخذ ویزای ترانزیت شینگن دارند. برای ویزای ترانزیت فرودگاهی شینگن موارد استثنایی وجود دارد که شامل:
اگر شخص اقامت دائم یکی از کشور های عضو شینگن را داشته باشد.
اگر شخص اقامت دائم یکی از کشور های کانادا، ژاپن، آندورا، سان مارینو و یا ایالات متحده را داشته باشد و اثبات کند که محل زندگی او در یکی از این کشور ها است.
اگر فردی دارای ویزای شینگن معتبر و یا ویزای معتبر برای یکی از کشور های EFTA مانند کانادا، ژاپن و یا ایالات متحده باشد دارندگان این ویزا می تواند ترانزیت خود را از طریق فرودگاه های عضو منطقه شینگن بدون ویزای ترانزیت انجام دهند.
اگر خانواده نزدیک فرد، شهروند اتحادیه اروپا باشد.
اگر فرد دارای گذرنامه دیپلماتیک باشد.
کشورهای عضو شینگن کدام ها هستند؟
منطقه شینگن شامل 26 کشور می شود که توافقنامه شینگن را امضا کرده اند که بر اساس این توافقنامه شهروندان کشور های عضو این توافقنامه اجازه دارند تا بدون نیاز به گذرنامه و کنترل مرز آزادانه در کشور های عضو شینگن تردد داشته باشند. هر کشور عضو منطقه شینگن صادرکننده ویزای شینگن است. کشور های عضو شینگن شامل آلمان، اتریش، اسپانیا، استونی، اسلواکی، اسلوونی، ایتالیا، ایسلند، بلژیک، پرتغال، جمهوری چک، دانمارک، سوئد، سوئیس، فنلاند، فرانسه، لتونی، Liechtenstein، لیتوانی، لوکزامبورگ، لهستان، مجارستان، مالت، نروژ، هلند و یونان می شوند. علاوه بر این کشور ها، 19 کشور دیگر نیز وجود دارد که عضو منطقه شینگن نیستند اما این کشور ها به شهروندان خارجی سایر کشور های غیر شینگن اجازه می دهند که تنها با نشان دادن ویزای مولتی شینگن خود وارد این کشور ها شوند و نیازی به داشتن ویزای ملی آن ها نیست.
چگونه ویزای شینگن بگیریم؟
قصد سفر به اروپا را دارید؟ برای درخواست ویزای شینگن ابتدا باید بدانید که آیا شما واجد شرایط برای درخواست ویزا هستید یا خیر و سپس بسته به هدف از سفر و ملیت شما نوع ویزای مناسب برای سفرتان را مشخص کنید. پس از این شما باید برنامه سفر خود را تنظیم نمایید یعنی مشخص کنید که قصد دارید چند روز را در منطقه شینگن اقامت داشته باشید و از چه کشور هایی قصد بازدید دارید و کشوری که می خواهید از طریق آن وارد منطقه شینگن شوید و از طریق آن از این منطقه خارج شوید را مشخص کنید. پس از فهمیدن این موضوع، باید کلیه مدارک لازم برای درخواست ویزای شینگن را تهیه و برخی از آن ها را که نیاز به ترجمه دارد ترجمه رسمی نمایید. سپس فرم آنلاین درخواست ویزای خود را تکمیل کرده و در نهایت وقت سفارت خود را در یکی از کنسولگری های کشور های عضو شینگن تنظیم نمایید. در روز معین وقت سفارت خود، باید به موقع با داشتن مبلغ ویزا و مدارک درخواستی در سفارت یا کنسولگری مورد نظر حضور داشته باشید. بعد از تحویل مدارک، بایستی منتظر جواب ویزای خود باشید.
منبع: کنپارس تراول